Menu
INSPIRATIE

ANDALUSIË | De Caminito del Rey: Wow, wat een waanzinnig avontuur!

Ben je op zoek naar een onvergetelijke wandelervaring in Spanje? Zoek dan niet verder dan de Caminito del Rey! Dit spectaculaire pad in de provincie Málaga is een must voor natuurliefhebbers, avonturiers en iedereen die van adembenemende uitzichten houdt.

Een koninklijke geschiedenis

De Caminito del Rey, ook wel ‘Het Koningspad’ genoemd, heeft een rijke historie. Het pad werd in 1905 gebouwd voor arbeiders die aan de waterkrachtcentrales in de omgeving werkten. In 1921 liep Koning Alfonso XIII er zelf overheen, wat de naam ‘Het Koningspad’ opleverde. Koninklijk of niet, deze route is voor iedereen!

Dwars door spectaculaire natuur

De 7,7 kilometer lange route slingert door het prachtige natuurpark Desfiladero de los Gaitanes. Het hoogtepunt is zonder twijfel de Caminito: een smal pad geplakt aan de zijkant van de kloof. Hier geniet je van waanzinnige uitzichten op de kloof, de rivier de Guadalhorce en de weelderige natuur.

Avontuurlijk, maar veilig

Geen zorgen, je hoeft geen ervaren klimmer te zijn om de Caminito del Rey te bewandelen. De route is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en voorzien van stalen loopbruggen en veiligheidshekken. Spannend is het zeker, maar je bent altijd veilig.

Plan je trip

De Caminito del Rey is immens populair, dus reserveren is een must. Tickets koop je online. De beste periodes om te wandelen zijn lente en herfst. Dan is het weer aangenaam en staat de natuur in bloei.

Tips voor onderweg

  • Draag stevige wandelschoenen en comfortabele kleding.
  • Neem water en snacks mee.
  • Vergeet je camera niet!
  • Neem de tijd en geniet van de ongelooflijke uitzichten.

De Caminito del Rey is meer dan een wandelroute, het is een onvergetelijke ervaring. Bereid je voor op een spectaculaire reis door de natuur en laat je betoveren door dit koninklijke pad. Dit wil je niet missen!


10 Geweldige accommodaties binnen 60 minuten van de Caminito del Rey

Wij zouden HOLASPAIN niet zijn als we je niet ook voorzien van een aantal fijne accommodaties. Daarom hebben we voor jou een lijst samengesteld met 10 fantastische verblijfplaatsen die zich allemaal op maximaal 60 minuten afstand van de Caminito del Rey bevinden. Of je nu de voorkeur geeft aan een charmante Bed & Breakfast, een stijlvol Boutique hotel, of een locatie in de bruisende stad of serene bergen, we hebben voor ieder wat wils!