Menu
INSPIRATIE

BARCELONA, EL BORN: een wandeling door de hipste wijk!

Een kadootje van Barcelona local en expert Marta Rubio (@barcelonametmarta), een te gekke wandeling door één van de leukste en hipste wijken van Barcelona: El Born! El Born ligt in het oude centrum en zit vol leuke winkels, gezellige restaurants en instagrammable plekken. Marta neemt ons mee door de wijk en laat ons tijdens de wandeling een aantal hotspots en favoriete adressen zien. Let’s go!

Op ontdekking in instagrammable El Born

HOLASPAIN Wandeling El Born Barcelona

1. Plaça de Santa Maria
We beginnen de wandeling bij het Plaça de Santa Maria, waar de imposante kerk van Santa Maria del Mar te zien is. Hier vind je meerdere terrassen om een hapje te eten en om de hoek bij Carrer de l’Anisadeta, ligt wat bekend staat als de kortste straat van Barcelona! Aanrader hier is om tapas te gaan nuttigen bij La Vinya del Senyor, dat bekend staat om zijn wijnen.

2. Carrer de l’Esparteria
Via het Plaça del Fossar de les Moreres komen we aan de Carrer de l’Esparteria, de plek waar men in de Middeleeuwen met espartogras werkte. In feite, vele straten in El Born zijn vernoemd naar oude ambachten, wat altijd leuk is om te weten. Hier staan er nu talloze leuke winkels en modeboetieks zoals Maricastaña en La Femme Floral.

3. Carrer del Rec
Iets verderop ligt het Carrer del Rei, waar vroeger een kleine waterweg stroomde. Bijzonder aan deze straat zijn de portieken, waar men vroeger handelde en waar nu allerlei leuke winkels en cafés zijn gevestigd. Sla links af om zo bij het Passeig del Born te komen.

4. Passeig del Born
De Passeig del Born vormt het hart van de wijk El Born en is een mooie promenade om overheen te wandelen. Aan beide kanten vind je mooie gebouwen en leuke winkels en restaurants. Mis bijvoorbeeld niet Funky Bakers, dat beroemd zijn om zijn baksels.

5. Mercat del Born
Aan het einde van het Passeig del Born ligt de markthal van El Born. Deze herbergt nu een cultureel centrum en de opgravingen die er gedaan zijn uit het Middeleeuwse Barcelona. Toegang is gratis en zeer de moeite waard als je een beetje van geschiedenis houdt.

6. Parc de la Ciutadella
Achter het Mercat del Born vind je het fraaie Parc de la Ciutadella, een van de mooiste stadsparken in Barcelona. Hier kun je heerlijk wandelen, foto’s van de monumentale fontein maken, op het meertje dobberen of lekker gaan picknicken op het gras.

7. Plaça de Sant Agustí Vell
Via de Carrer dels Tiradors komen we van het Parc de la Ciutadella weer in El Born en bezoeken één van de mooiste pleinen in de wijk, die van Plaça de Sant Agustí Vell, dat omgeven is door bomen, gezellige terrasjes en een monumentale fontein.

8. Carrer de l’Allada-Vermell
Loop nu verder naar de Carrer de l’Allada-Vermell, waar het beroemde plantenhuis van Barcelona te zien is. Dit zeer fotogenieke huis staat vol met plantenpotten en is een geliefde fotospot onder toeristen en passanten.

9. Carrer de Montcada
Via de Carrer dels Carders kom je aan het Carrer de Montcada, een straat dat veel oude paleizen bevat. Dit was namelijk de plek waar de rijke kooplieden in de Middeleeuwen woonden. Vele van deze palazzos herbergen nu musea, zoals het Picasso Museum en Moco Museum Barcelona.

10. Plaça de Jaume Sabartés
Bezoek tot slot het pleintje van Plaça de Jaume Sabartés, dat achter het Picasso Museum ligt. Daar kun je heerlijk op het terras zitten en nagenieten van deze mooie wandeling door de wijk El Born.

Enthousiast over deze wandeling en wil je meer weten over El Born of Barcelona? Marta (geboren en getogen Barcelonesa, maar inmiddels al jaren in Nederland wonende) heeft diverse te gekke reisgidsen gemaakt waardoor jouw bezoek aan Barcelona nog leuker wordt en je Barcelona ervaart als een local! Wat denk je bijvoorbeeld van een Barcelona weekendgids, een Barcelona kidsgids en een Barcelona fietsgids. We like big time!

Kan je niet wachten met het boeken van je volgende getaway naar Barcelona en zoek je nog een fijne plek om te overnachten, check dan onze selectie met heel veel fijne boutique hotels!

HOLASPAIN Spanje vakantie holiday inspiratie Dit artikel bevat een gesponsorde link