Menu
INSPIRATIE

JE VAKANTIE VROEG BOEKEN: 3x VOORDELEN

Wat ga jij je aankomende vakantie doen? Ga je met je voetjes in het zand, wil je die ene stad graag ontdekken of lekker hiken in de bergen? Als je er al uit bent is het handig om op tijd te boeken. Benieuwd waarom dat handig is? Wij zetten 3 voordelen van vroeg boeken voor je op een rijtje.

1. Bespaar geld

Het is echt waar, je vakantie op tijd boeken is voordeliger. Zo zijn vliegtickets goedkoper en je hebt nog veel meer keuze. Daardoor kan je dus ook op prijs selecteren. Kijk bijvoorbeeld op Tix.nl voor de goedkoopste vliegtickets, hier kan je heel makkelijk de prijzen van verschillende maatschappijen vergelijken. Boek je later, dan kan het zijn dat alleen de duurdere tickets en accommodaties over zijn. Check vooraf natuurlijk wel goed of je die periode ook echt vrij kan zijn.

2. Beschikbaarheid van jouw droomplek

Heb je al een droom holiday home met stunning uitzicht of te gek boutique hotel op de perfecte locatie in de stad op het oog? Wacht dan niet met boeken. Zo weet je zeker dat je je volgende vakantie doorbrengt op de plek waar je nu al bij wegdroomt. Niets is zo frustrerend als opnieuw moeten zoeken, weer uren kwijt te zijn en dan uit te komen bij een alternatief wat niet zo ultiem is als je eerste keuze. Voorkom stress en boek dus gelijk!

Nog een tip: boek ook de tripjes al die je voor ogen hebt. Zo voorkom je lange rijen (bijvoorbeeld bij de Sagrada Familia) en nog erger, dat het eventueel niet door kan gaan omdat het al volgeboekt is. De populaire experiences zoals de Caminito del Rey zijn zeker in het hoogseizoen snel vol.

3. Fun vooraf

De laatste reden is voorpret. Hoe fijn is het om tijdens je drukke werkweken of regenachtige dagen alvast weg te dromen naar je volgende vakantie. Volg via Instagram de leuke restaurantjes in de buurt, plof met een reisgids over jouw regio op de bank en ga je naar Spanje kijk dan één van de vele te gekke Spaanse series op Netflix, zet een Spaanse playlist van Spotify op of leer Spaans! Wij maakten een hele fijne no-nonsense mini cursus voor je. Wie weet is het iets voor jou!

Conclusie vakantie vroeg boeken of niet?

Heb je geen zin in stress, heb jij een droom accommodatie op het oog wil je extra lang voorpret? Dan is ons advies: vroeg boeken en genieten!