Menu
INSPIRATIE

SPANJE! 5X NICE TO KNOW

Hoe leuk is het om wat meer te weten over het land waar je op vakantie gaat, een jaartje gaat studeren of misschien wel een tweede huis kopen. Lees snel verder, want wij hebben een aantal unieke facts over Spanje voor je opgezocht. Wil je meer tips en info? Volg HOLASPAIN dan ook zeker op Instagram!

HET HOOGSTE AANTAL BARS PER INWONER IN DE EU!

Er wordt gezegd dat Spanje het hoogste aantal bars per inwoner heeft van alle landen in de Europese Unie. Ga heerlijk op ontdekkingstocht in de plaats waar je bent en probeer vooral de authentieke barretjes uit. Vaak veel goedkoper en zeker zo gezellig.

EEN SPAANSE UITVINDING: TAPAS!

Tapas zijn uitgevonden in Spanje. Het woord is afgeleid van het werkwoord ‘tapear’ wat ‘bedekken’ betekent. Bij een drankje werd een kleine bordje met een klein hapje geserveerd. Deze bordjes werden ook gebruikt om het glas te bedekken om het te beschermen tegen insecten. En zo ontstond de naam tapas.

HOLASPAIN Blog Inspiratie SPANJE

DON QUICHOT

De eerste moderne roman is geschreven door Cervantes, een Spaanse auteur. Gepubliceerd in 1605 en is één van ‘s werelds meest vertaalde boeken. Heb jij Don Quichot ooit gelezen?

12 DRUIVEN TRADITIE

Op Oudejaarsavond eet je de laatste 12 seconden van het jaar 12 jaar druiven. Dat brengt geluk. Ik zou zeggen, overnemen deze leuke traditie!

HOLASPAIN Blog Inspiratie SPANJE
48 PRACHTIGE UNESCO-WERELDERFGOEDEREN

Met maar liefst 48 locaties, van historische gebouwen en kathedralen tot parken en bergtoppen, staat Spanje op de derde plaats op de lijst van landen met het meeste aantal Unesco-wereld-erfgoedlocaties.