Menu
Holiday Home

SEGOVIA | Ontdek wijngebied Ribero del Duero vanuit A Casa de Laura

Holiday home A Casa de Laura_HOLASPAIN

In het noorden van de provincie Segovia, in het hart van Castilië en midden in het wijngebied van de Ribera del Duero, is een te gek ingericht vakantiehuis te vinden. A Casa de Laura ligt in het plaatsje Aldeasoña, een rustig mini dorpje op circa 70 km van Valladolid (luchthaven). Ervaar het authentieke Spanje in A Casa de Laura, een ideaal huis voor maar liefst 8 tot 10 personen.

Alles fris, nieuw, stoer en eigentijds

Na vier jaar hard werken en renoveren verwelkomde Laura in 2016 de eerste gasten. Het huis valt op door de ruime en lichte kamers en het gebruik van robuuste stenen muren en stoere houten balken en deuren.

Zo’n keuken wil je thuis ook!

De keuken is fantastisch, compleet uitgerust en met een heerlijke eettafel. Vanuit de keuken loop je zo het terras op, super om hier te ontbijten en vol energie aan je dag te beginnen. Bij lekker weer kan je ’s middags en ’s avonds ook buiten in de tuin op de binnenplaats (met barbecue) eten. In de chill out zone in de tuin staan tuinmeubelen voor je klaar om uit te buiken of een dutje te doen. En is het wat frisser, plof dan in de woonkamer lekker op de bank neer bij de openhaard.

Allemaal je eigen badkamer, heerlijk!

Er zijn maar liefst 4 slaapkamers in A Casa de Laura, elk met een eigen badkamer. Een ideaal huis dus voor maar liefst 8 tot 10 personen. Handdoeken en beddengoed liggen voor je klaar.

Geen bakker, wel een bar

Op 6 kilometer van Aldeasoña kan je je boodschappen doen bij een kleine supermarkt, een slagerij en je verse brood kopen bij de bakker. In Aldeasoña is geen bakker, maar zoals het in een echt Spaans dorp hoort, wel een bar te vinden.

Wandelen, wijnroutes of de stad in?

In de omgeving van A Casa de Laura kan je heerlijk wandelen en fietsen. Zoek je meer actie, ga dan kajakken op de Duratón rivier. Wil je iets van de geschiedenis zien, bezoek dan het Kasteel van Peñafiel, één van de mooiste en best bewaarde kastelen in Spanje, of Cuéllar op 27 km. van A Casa de Laura,

Aldeasoña is ook een goed uitgangspunt om de wijnen en wijnhuizen van de Ribera del Duero (15 km.) te ontdekken. Maak een mooie wijnroute langs unieke wijngaarden zoals Protos en Carraovejas. Leuke steden/stadjes om te bezoeken zijn Valladolid (75 km.), Segovia (68 km.) en Aranda de Duero (48 km.). Madrid is wat verder rijden, maar met 2 uur (170 km.) en op tijd vertrekken kan je er toch een heerlijke dag doorbrengen.

“Wine please! Because no great story starts with a salad.”

HOLASPAIN QUOTES

 PRIJS (kijk hier voor actuele prijzen)

  • A Casa de Laura, 8-10 personen, vanaf € 350 per nacht

 INFO & BOOKING

 LOCATIE