Biologische Spaanse extra vierge olijfolie Lifestyle FOOD Holaspain.nl

FOOD | Een must in iedere keuken: extra vierge olijfolie uit Spanje!

Een goede olijfolie, daar worden wij zo blij van! Lekker met vers brood en grof zeezout. Dat mag iedere dag wel als voorafje! Het fijne aan olijfolie is dat het niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond is! En de extra vierge variant, die zo lekker met dat brood en dat zeezout gaat, is ook nog eens gezonder dan gewone versie. Een must in iedere keuken dus!

.

Wist je dat er veel verschillende smaken olijfolie zijn? Er zijn maar liefst 85 verschillende soorten olijven met allemaal een unieke smaak. Vergeet trouwens bij het kopen ook niet om naar de verpakking te kijken. Olijfolie bederft namelijk sneller als er licht bij komt. Een goede olie zit daarom in een donker gekleurde fles of in een blik.

.

Wij selecteerden deze biologische olijfolie uit Spanje gemaakt van de Cornicabra olijf. 100% biologisch en niet gemengd met andere olijfoliën. Oliën op basis van deze Cornicabra olijf zijn over het algemeen fruitig en mild van smaak. Probeer de tonen van fruit er maar eens uit te halen. Wie weet proef jij ook appel, tomaten en wellicht zelfs het groene olijfblad. In het blik zit maar liefst 3 liter, je kan dus lekker even vooruit.

.

Nieuwsgierig naar andere smaken? Dan hebben we nog iets leuks gevonden! En heel fijn pakket van Finca Dortegas bestaande uit 4 verschillende smaken. Arbequina, Picual, Cornicabra en de blend van de drie Coupage. Organiseer je eigen olijfolie proeverij of gebruik natuurlijk gewoon lekker in gerechten en bij het stukje brood vooraf om in te dippen. Enjoy!