Menu
INSPIRATIE

CO LIVING IN MÁLAGA: het nieuwe travel concept!

Inspirerende gastblog van Anna Schram van Villa La Kookaburra. Enjoy reading!

Co Living; het nieuwe travel concept post Corona

Ik denk dat we allemaal blij zijn dat de Corona-tijden achter ons liggen (in ieder geval, laten we daar even vanuit gaan). Gelukkig heeft Corona niet alleen kommer en kwel met zich mee gebracht, maar hebben we ook wat fijne dingen aan deze periode over gehouden. Zoals, een veel flexibeler werkklimaat. Doordat we allemaal thuis moesten werken is het business landschap inmiddels zo ingericht, dat degene die het fijn vinden om thuis te werken dat ook lekker mogen blijven doen. En niet alleen dat, veel werkgevers vinden het post-Corona ook prima dat hun werknemers remote werken. Zelfstandig ondernemers hadden deze luxe natuurlijk altijd al, maar doordat een groter deel van de werkende mens deze mogelijkheid nu heeft, is er nieuw travel concept dat erg in trek is; Co Living.

Wat is Co Living?

Ben je de vier muren van je werkruimte zat? Wil je het aangename met het noodzakelijke combineren? Of wil je solo op reis, maar niet helemaal alleen zijn. Dan is Co Living een echte uitkomst. Co Living is een vorm van gemeenschappelijk wonen, waarbij je zelfstandig woont, maar ook bepaalde voorzieningen met elkaar deelt. Als je behoefte hebt aan gezelligheid, dan kun je die opzoeken. Heb je tijd voor jezelf nodig, ook prima! Live and let live.

De voordelen;

  • Het is betaalbaar. Door een ruimte te delen kun je op plekken wonen die je in je eentje misschien niet had kunnen veroorloven. Als je de prijzen van een Co Living locatie vergelijkt met een hotel of een hostel dan krijg je bij Co Living echt meer waar voor je geld.
  • Het is praktisch. Je kunt voor een langere tijd ergens verblijven zonder dat je hoeft na te denken over de inrichting van het huis of, huishoudelijke apparaten, internet, elektriciteit etc. Bovendien zijn er veel Co Living concepten die extra services aanbieden om je leven nog makkelijker te maken. Zoals een schoon huis, laundry service, een gevulde koelkast, vers bereide maaltijden, yogalessen, een gedeelde auto ect. Lang verhaal kort; huishoudelijke taken worden je grotendeels uit handen genomen waardoor je meer tijd overhoudt om van het leven te genieten.
  • Inspirerende community vibe. Of je nu remote wilt werken of behoefte hebt aan een solo trip, nieuwe vrienden maken kan best een uitdaging zijn! No shame in the game; tijdens Co Living kan je op een ongedwongen manier nieuwe mensen leren kennen. Leven in een community geeft nieuwe inzichten en perspectieven, dus doe daar vooral je voordeel mee.
Co Living in Málaga

Als je nieuwsgierig bent geworden na het lezen van deze blog, kom het dan gewoon een keertje uitproberen. Wij zijn 6 maanden geleden van Alicante (daar hadden we een glamping), verhuisd naar Málaga en daar hebben we Relax Hub La Kookaburra opgezet. Je kunt bij ons terecht voor retreats én voor Co Living.

Wat kan je verwachten van een Co Living experience bij Villa La Kookaburra?

  • Het is luxe & all inclusive. Je leeft in een prachtige villa het beschermde natuurgebied el Barranco Blanco. Dat betekent wegzwijmelen bij sprookjesachtige berglandschappen, een natuurzwembad en waterval op steenworp, een jacuzzi, infinity pool, yoga terras, sportbenodigdheden, smaakvol ingerichte kamers met airconditioning, compleet met zachte handdoeken en doucheproducten. Het zal je aan niks ontbreken, daar zorgen wij wel voor.
  • Het is kleinschalig. Je leeft in een villa met max 8 personen (waaronder Cees en ik) en zal hoe dan ook de uplifting vibe van het leven in een community ervaren. Samen sporten, een tripje naar de stad of naar het strand, je dromen en nieuwste ideeën met elkaar delen. Maar als je behoefte hebt aan you-time, zijn er genoeg knusse plekjes waar je je lekker terug kunt trekken.
  • Alle maaltijden zijn inbegrepen bij de prijs. Vier dagen per week staat er aan het einde van de dag een lekkere vegetarische maaltijd voor je klaar. Voor ontbijt en lunch kun je zelf de koelkast in duiken. Die is altijd gevuld is met verse producten om te bereiden waar je zin in hebt.
  • Interessante extra’s. Het gebruik van een gedeelde auto, airport transfer inbegrepen, onbeperkte hondenknuffels en de mogelijkheid om een yogales, massage of coaching sessie te boeken.
  • Workspace. Elke kamer heeft een eigen internetrouter en sommige kamers hebben een eigen bureau. Daarnaast is er een gedeelde werkruimte in de woonkamer en de mogelijkheid om een privéruimte te reserveren als je niet gestoord wilt worden tijdens een call.

Als jij behoefte hebt aan een change of scenery, kom dan een keertje Co Liven in ons mooie paradijsje in de bergen van Malaga. Leuke dorpjes zoals Coin en Alhaurin zijn maar 15 minuutjes rijden met de auto, het dichtstbijzijnde strand vind je op 25 minuten en Malaga stad op 40 minuten. De perfecte balans tussen city life en disconnecten in de natuur. Volg ons alvast op Instagram, want daar delen we ook regelmatig leuke behind the scenes content. Dan kan de voorpret alvast beginnen!